Header Ads Widget

Citbu.com - Bahçe Çiti ve Bahçe Teli

TEL ÇİT ANKARA


TEL ÇİT ANKARA
Günümüzde çoğunlukla bina güvenliklerinin oluşturulması, hava alanları gibi özel mekânların çevrilmesi, boş arazilerin etrafının sarılması veya bunun gibi pek çok sebeple örülen tel örgüler, fiyat açısından da uygun olması sebebiyle çok sık kullanılmaktadır. Tel çit Ankara bir nevi arazinin kapatılması görevini üstleniyor. Arazinin kapatılması ise güvenlik amacı ile olabileceği gibi aynı zamanda da sınırları birbirinden ayırmak gibi sebeplerle de kullanılmaktadır.


Tel çit Ankara olarak firmamızda çitlerinyapılma aşamalarını inceleyecek olursak tel çit yapımı çukur açılmasıyla işlerimiz başlamaktadır. Yaklaşık 3 metrelik aralar ile toprağa 30 x 30 boyutlarda 50 cm derinliğinde çukurlar açılmalıdır. Açılan çukurlara kimi zaman doğrudan toprak üzerine kimi zaman ise beton atılarak betonun üzerine borular dikilir. Toprağa dikilen boruların boyutları 2,4 metre veya 2,9 metre uzunluğunda olabiliyor. Betona dikilen borular ise yaklaşık20 x 30 ebatındadır. 45’er metre aralıklar ile dikilen bu borulara monte edilen çift taraflı durdurucu payandadırlar. Bu direklerin düz kısımlarına da tel örgü gerilmektedir. Tel çitler alttan, ortadan veya üstten olmak üzere üç sıra tel geriliyor.
Tel çit Ankarafirması ilemiktarlar belirlenirken yapacağınız arsanın ölçülerini bildirmeniz yeterli olmaktadır. Tel çit yapacağınız alanın ölçümünün 3’ e böldüğünüzde ve 3 metre ara ile kaç tane direk dikilmesi gerektiğini kolaylıkla hesaplanabilir. Ne kadar payanda gerektiğini öğrenmek için ise tel çit yapılacak alanın uzunluğunu 45’e bölmeniz gerekiyor. Tel çit sistemlerinden hangisini kullanacağınız da yapımı sırasındaki yeri önemlidir.